Moderne vrstne hišice je zasnoval arhitekturni biro španskega arhitekta Antonia Altarribe Comesa. Dejansko nudijo tri različne tipe namestitve, ki so jih poimenovali preprosto A, B in C, vendar so vse hišice v celoto povezane tako preprosto in nevsiljivo, da tega niti ne opazimo. Pravzaprav privlačno deluje kar vsa soseska.

rocafort_homes_4.jpg

Vsak dom je drugačen od sosedovega

V vsakem sklopu je skupaj šest hišic, ki so postavljene tako, da nihče od sosedov nima povsem enake arhitekture. Arhitekti so tako želeli stanovalcem dati občutek, da so del sosedstva, vendar hkrati vsaj nekoliko unikatni. Poleg tega niso želeli, da bi bil pogled na vrstne hišice povsem predvidljiv in zato dolgočasen. Splošna arhitekturna ideja je sicer v celi soseski ostala enaka. Vendar pa so arhitekti posamezne elemente hiš vsakič postavili nekoliko drugače ter tako ustvarili raznolikost, ne da bi spremenili postopek gradnje v preveč zapletenega.

Vsak družinski dom ima tudi teraso, ki je postavljena tako, da nudi čim večji stik z naravo pa tudi okolico, in manjši bazen, ki omogoča zdravo zabavo. Kot je v zadnjem času moderno, hiše v soseski krasijo tudi panoramske stene, za katerimi lahko stanovalci uživajo v prostorih, polnih dnevne svetlobe.

rocafort_homes_3.jpg

Več fotografij tega preprostega, toda inovativnega kompleksa si lahko ogledate tukaj.