David Mann in Brett McMullen iz biroja MR Architecture + Décor sta preuredila 4000 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Manhattanu. Lastnica stanovanja si je zaželela opremo v bolj minimalističnem stilu, zato so se oblikovalci poigrali z belimi barvami sten, črnobelo obarvanimi sedeži ter različnimi teksturami.

02_mr_architecture_decor_manhattan_penthouse.jpg

Veliki in odprti prostori

Stanovanje je prostorno, saj so namesto pregradnih sten denimo uporabili stojala iz nerjavečega jekla v kuhinji, organizirane police na hodniku ter drsna vrata v spalnici. Da bi omilili strog videz, so opremljevalci izbrali les: z javorjevim lesom so obložili tla in po tleh položili preproge ter pregrinjala iz kravje in zajčje kože. Stanovanje ima tudi veliko oken, ki v prostore spustijo naravno svetlobo.

05_mr_architecture_decor_manhattan_penthouse.jpg

Dekoracija prostorov

Dve spalnici, domača pisarna, dnevni salon in tri kopalnice so razporejeni tako, da tekoče prehajajo drug v drugega. V dnevnem prostoru predstavlja osrednjo dekoracijo pobarvana opeka, izpostavljeni radiatorji in cementne plošče, s katerimi so obložene stene. Za večje razkošje je tam vgrajen tudi kamin iz nerjavečega jekla, zraven katerega je postavljen tudi velik televizor. V glavni spalnici stoji postelja iz nerjavečega jekla, ki na kablih visi s stropa.

Morda v sodobnem manhattanskem stanovanju najdete navdih za opremo svojega, zato si oglejte našo fotogalerijo.