Lahkotne tkanine in hladni odtenki

V poletnem času umaknite iz svoje okolice vse tkanine, ki niso tanke in lahkotne. Najbolj primerni materiali so bombaž, vse mrežaste tkanine in šifon. Pozabite pa tudi na preveč drzne vzorce in zelo bogate barve. Bolj prijetno se boste počutili obdani s hladnimi, pastelnimi odtenki.

Pisane barve in poletni vzorci

Naslonjače in kavče prekrijte s pisanimi blazinami (trenutno so zelo moderne rožnate), po stanovanju pa razporedite pletene košarice različnih barv (denimo rumene in zelene). Posežete lahko tudi po poletnih vzorcih: valovih, ladjicah, sidrih, sončnicah in tako naprej.

hr2690130_35.jpg

Hladna tla

Poleti je priporočljivo umakniti vse preproge, saj se bodo naše bose noge zagotovo veliko raje dotikale hladnih tal. Če pa preproga prekriva tla celega prostora, lahko morda čez njo položite drugo iz čistega bombaža.

Svetla dekoracija

Z lahkoto pa zagotovo lahko umaknete sveče temnih barv in jih nadomestite s svetlimi. V primeru, da so dišeče, pa pazite tudi, da imajo šibkejši vonj, najbolje sadni ali cvetni. Poleg svečk postavite vaze s sveže rezanim cvetjem.

living_room_style.jpg

Obmorska umetnost

Odstranite vsa umetniška dela, ki so preveč temna in moreča. Obesite svetle in vesele kompozicije, polne barv, če jih nimate, pa na stenah razstavite svoje fotografije s peščenih plaž, belih jadrnic ali cvetnih parkov.

Več načinov prilagoditve dnevnega prostora poletnemu obdobju pa si oglejte tukaj.