Prav vsi si želimo udobno, funkcionalno, harmonično in praktično domovanje, soglašajo oblikovalci. Vendar pa tudi, če imata moški in ženska enako najljubšo barvo in stil oblikovanja, so običajno njune oblikovalske in dekoracijske ideje, rešitve in sama realizacija zelo različne. Za pare je notranje oblikovanje prostorov lahko zelo zanimivo in privlačno, saj lahko ustvarijo atraktivno mešanico obeh okusov in osebnih želja, po drugi strani pa je lahko stresno, če ne upoštevajo mnenj enega in drugega.

Ideje opremljanja za moške

Moški imajo radi trdno zasnovano, funkcionalno pohištvo, močne kontraste in prijetne barve globokih tonov. Te barve so denimo temno rdeča, zelena, mornarsko modra, črna in rjava. Moč in udobje radi izražajo z najljubšimi materiali, kot so usnje, les in težki umetni materiali ali kovine.

man_livingroom.jpg

Moški imajo raje velike in polne oblike, bogate površine, preproste linije in močne barvne kontraste. Notranja oprema mora biti zasnovana okusno, funkcionalno in preprosto. Želijo impresiven, dobro organiziran, praktičen in enostaven dom. Minimalizem in odprt prostor jim nudi svobodo. Pametna tehnika in različne naprave pa so za moškega pravo zadovoljstvo, ki je lahko obenem tudi okras.

Dekoracija za moške

Velike, lesene stenske table, abstraktna umetnost in sodobne grafike so velike stenske dekoracije, ki izboljšujejo videz notranje opreme, dodajo slog in umetniški vtis. Moški se v notranjosti prostora počuti bolj osebno, če so na policah razstavljene črnobele fotografije z okvirjem, športne slike in plakati, prefinjene fotografije avtomobilov, koles, motorjev ali letal.

Ideje opremljanja prostora za ženske

Ženske se raje odločajo za razkošne in praktične ideje, ki jim omogočijo, da začutijo višjo raven sodobnega udobja in elegantnega stila. Pomembni so mehka notranjost , udobje, estetska privlačnost, podrobnosti in prijetne barvne sheme.

purple_living_room_3.jpg

Ženske rade tudi romantično opremijo notranjost, če se tako počutijo, zlasti z retro dodatki in vpletanjem nostalgičnega staromodnega okusa. Tako lahko uporabite zanimive oblike, pozabiti pa ne smete niti na različne teksture in barve.

Dekoracija za ženske

Ženske se prijetno počutijo ob udobnem in privlačnem pohištvu, veselih in živahnih barvah ali nevtralnih in elegantnih odtenkih. Pri dekoraciji doma imajo rade razkošne, bogate ali občutljive tkanine, polne šarmantnih okrasnih podrobnosti. Okrasne blazine, cvetlični vzorci, doma izdelani okrasni predmeti - vse to vsekakor ne sme manjkati.

Več fotografij pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.