Zaščitite pred vlago

Ne mislimo le na škodo, ki jo lahko povzročita poplava ali razlitje večje količine tekočine, ki jo je seveda treba čim prej obrisati. Slabo lahko vplivajo tudi podnebne spremembe, natančneje dvig stopnje vlažnosti v poletnem zraku. Najboljša rešitev je klimatska naprava, ki uravnava količino vlage v stanovanju. Ta naj bo čez vse leto približno enaka, saj les lahko poškoduje tudi presuh zimski zrak.

northern_va_contractors_home_improvement_hardwood_floor_15.jpg

Spremljajte spremembe

Les je pač del narave, zato se lahko spreminja. Naravno je, denimo, da se širi in krči. Pozorni pa bodite, kadar se del tal preveč dvigne ali spusti. To je lahko rezultat prevelike vlažnosti v zraku pa tudi počene vodovodne cevi. Raziščite vzrok, preden škoda postane še večja.

Ohranite sijoč videz

Lesena tla je treba redno čistiti in loščiti, sicer bodo hitro delovala zanemarjeno. Naravno jih lahko očistite z mešanico vode in kisa, ki jo nanesete na krpo. Tako tudi ne boste uničili zaščitnega sloja lesa. Zloščite pa jih lahko z manj kakovostnim, cenejšim olivnim oljem.

hardwood_boots_e1308483589493.jpg

Preprečite praske

Doma ne hodite s čevlji, posebno ne s petkami; na tla pa položite tudi več preprog. Posebno priporočljivo je te postaviti pod mizo s stoli, saj se ti velikokrat premikajo. Sicer pa lahko tudi morebitne praske sprejmete kot nekaj naravnega.