Trikotna zasnova po vzoru lesenih hiš

Podjetje Jelovica Hiše, sicer znano predvsem po izdelavi energetsko varčnih in okolju prijaznih lesenih hiš, je gozdne vile izdelalo na podlagi idejne zasnove arhitekturnega biroja Soba. Gozdna vila je preproste trikotne zasnove. Osnovna konstrukcija je narejena iz smrekovih špirovcev, obitih z macesnovim opažem. Streha je zaščitena z imitacijo skodel iz macesnovega lesa.

gozdna_vila1.jpg

Objekt predstavlja vez s kampiranjem, vendar ima to prednost, da ga je mogoče uporabljati v hladnejših dneh, saj ima možnost ogrevanja. Notranja tlorisna površina meri približno 2,5 x 2,5 metra in dopušča namestitev dveh samostojnih ležišč, ki ju lahko združimo. Notranjost objekta je preprosta in v kombinaciji z lesom daje topel občutek domačnosti. Naravno prezračevaje poteka skozi odprtine ob oknu s termoizolacijskim steklom trikotne oblike, ki so ga izdelali v Jelovica Okna.

Enostavno in naravno, a udobno bivanje

gozdna_vila2.jpg

Pred objektom sta lesena ogrevana kad in zunanja sedežna garnitura. Hišica je namenjena preživljanju prostega časa po načelu enostavnega in naravnega, vendar udobnega bivanja. V podjetju Jelovica Hiše iz skupine Jelovca tudi sicer poudarjajo uporabo naravnih in ekološko sprejemljivih materialov konstrukcije in izolacije, ki so jih uporabili tudi v svojem prvem industrijskem izdelku - gozdnih vilah.