Zlate terase v Varšavi na Poljskem

Nam najbližji nakupovalni center v Varšavi, tako imenovani Złote Tarasy (po slovensko Zlate terase) stoji ob glavni železniški postaji med ulico Janeza Pavla II. in ulico Emilii Plater. Center je bil odprt leta 2007 in je ves iz stekla in aluminija, poleg nakupovalne ponudbe pa združuje poslovni in zabaviščni kompleks.

zlote_tarasy_zlata_terasa_na_poljskem_nakupovalni_center.jpg

Cevahir v Istanbulu

Uradno največji nakupovalni center v Evropi je turški Cevahir: ima kar 343 trgovin, 50 restavracij, 12 kinodvoran, ogromno dvorano za kegljanje, na vrhu steklene strehe pa je nameščena druga največja ura na svetu. Zgradba ima pet nadstropij in se razteza na 347 tisoč kvadratnih metrov površine.

cevahir.jpg

Nakupovalna centra v Dubaju

Nakupovalno središče Dubai Mall je največje na svetu: na površini dobrih 1,2 milijona kvadratnih metrov je tisoč dvesto trgovin, 250 luksuznih hotelskih sob, 120 restavracij in lokalov, drsališče in ogromen akvarij, ki je zapisan v Guinnessovo knjigo rekordov kot največja akrilna plošča na svetu.

dubai_mall_1.jpg

Dubaj ima kar nekaj ogromnih nakupovalnih središč. Posebno zanimiv je tako imenovani Mall of the Emirates, kjer lahko obiskovalci uživajo v zimskih radostih in se odpravijo smučat na notranje smučišče. Poleg smučišč ima center urejeno tudi dvonadstropno družinsko zabavišče, 14 kinodvoran, teater s 500 sedeži in umetnostno galerijo.

mall_emirates_znotraj_dubaj_2.jpg

West Edmonton Mall v Kanadi

V Alberti na zahodu Kanade stoji peti največji nakupovalni center na svetu in največji v Severni Ameriki, v katerem je postavljen ogromen notranji vodni park z jezerom in bazenom, ki je uradno največji na svetu. Zgrajen je bil že leta 1981 in ima več kot 800 trgovin ter parkirne prostore za 20 tisoč vozil. V njem je urejenih tudi več tematskih parkov.

kanada_west_edmonton_mall_v_kanadi.jpg

Midtown Mall v Tokiu

Nakupovalni center Midtown v Tokiu je bil dograjen in odprt leta 2007. V ogromnem kompleksu so butiki več svetovno znanih blagovnih znamk, priznana klinika za rakava obolenja, umetnostna galerija in številne manjše trgovine.

tokio_midtown_mall_najvecjinakupovalnicenter_na_japonskem.jpg

Grand Canal Shoppes v Las Vegasu

V Združenih državah Amerike, natančneje v Las Vegasu, so ustvarili nakupovalni in zabaviščni center na vodi. Želeli so posnemati romantične Benetke, zato so trgovine postavili kar ob vodne kanale, po katerih lahko plujete s čolni in opazujete ulične predstave. Središče si letno ogleda okoli 20 milijonov ljudi.

Več fotografij največjih nakupovalnih centrov si oglejte v fotogaleriji.