Ustvarite zanimivo in naravi prijazno dekoracijo vrta, s katero boste vrt spremenili v privlačno zatočišče, obenem pa boste izboljšali podobo okolice ter povečali vrednost vaše nepremičnine.

Ptičja hiška

Ptičje hišice so priljubljen okras, ki v vrt vnesejo življenje in gibanje. Postavite jih lahko na drevo ali v neposredno bližino hiše. Privabile bodo različne ptice, ki bodo s svojim petjem pomirjale okolico, vam pa jih bo v veselje opazovati.

Hiške za metulje

Poleg ptičjih hišic lahko izdelate tudi hiške za metulje, ki so podobne prvim, vendar naj bodo živahnejših barv in poslikane s cvetličnimi motivi. Postavite jih na sončne, nižje ležeče predele ob cvetlice, polne sočnega nektarja, ki bo privabljal metulje.

butterfly_house.jpg

Ptičje kopeli

Prekrasen dekorativni element je tudi ptičja kopel: okrasna posoda z vodo, postavljena na odprtem mestu v vrtu. Ta skulptura je lahko različnih oblik, velikosti in stilov; odvisno od vaših želja in značilnosti vrta. Voda bo privabljala predvsem ptice, ki bodo v vašem vrtu našle prijetno zavetje.

Vrtni obok

Leseni ali kovinski vrtni oboki so prav tako eleganten in praktičen dodatek, saj lahko ob njih prislonite rastline plezalke. Obok lahko uporabite kot prehodna vrata ali pa pod njim ustvarite prostor za sedenje in počivanje.

arbor_lede_0607.jpg

Most čez vrtni ribnik

Za večji občutek razkošja čez vrtni ribnik ali navidezen potoček, obložen s kamni, namestite manjši most. Pobarvajte ga v zanimive odtenke in zraven zasadite rastlinje.

Sončna ura

Če sredi vrta položite sončno uro, boste dosegli klasičen in unikaten videz vrta. Uro zlahka izdelate tudi sami ali še bolje - s pomočjo otrok.

Vetrnica

Na vrtu pa lahko postavite tudi vetrnico z okrasom, ki se ob pihanju vetra premika. Na voljo imate mnoge različne oblike takšnih vetrnic, namenjene pa so ne le dekoraciji, temveč tudi ugotavljanju in napovedovanju vremena.

weathervanes.jpg

Vetrni zvončki

Z zvončki vrt okrasite in vanj prinesete pomirjujoče zvoke, ki bodo ustvarili sproščujočo atmosfero.

Vrtni kipi

Eden najpogostejših okrasov vrta so kipi in skulpture – odličen način za določitev središčne točke vrta. Izbirate lahko med številnimi stili skulptur različnih velikosti in oblik, od klasičnih vrtnih palčkov do bolj kompleksnih umetniških kipov.