Svetilo, ki je lepo, inovativno in ekološko

Tom Raffield in njegova ekipa pohištvo in svetila izdelujejo ročno v delavnici v Angliji. Njihovi izdelki so uporabni, vzdržljivi in ekološki, izdelani iz recikliranega lesa, poleg tega pa še nadvse lepi in posebni. V njih je vidno, da njihov oblikovalec les zelo dobro razume, kar Raffield pojasnjuje s svojim odraščanjem v popolni divjini, kjer daleč naokoli ni stanoval nihče, zato pa je bilo naravne lepote na pretek. Prav ta je spodbujala njegovo domišljijo in mu podarila vizijo, kako les upogibati na načine, ki se drugim zdijo praktično nemogoči.

tom_raffield_03.jpg

Sodobno oblikovanje lesa za moderen interjer

Kar zapusti Raffieldovo delavnico je izdelano iz starega dobrega tradicionalnega materiala – lesa, vendar pa je oblikovano na povsem sodoben način in se tako poda v vsak moderen interjer. Dva lestenca, ki sta bila nedavno nagrajena, se imenujeta Pendant No. 1 (Lestenec številka 1) in Flock Light (Svetilo kot jata ptic). Prvi je narejen s kar osemdesetimi metri lesenega traku in je neverjeten, pa če je sijalka prižgana ali ne. Drugega pa je navdihnila fluidnost premikanja večje jate ptic.

flock_light_below.jpg

Oba nagrajena lestenca je mogoče dobiti po naročilu; ker sta izdelana prav za vaš prostor, pa lahko sami izberete njuno velikost in vrsto lesa (s tem pa tudi barvo).