Neskončni paviljon je uradno ime te hiše, ki stoji na pečini ob znani obali Llandudno Beach v mestu Cape Town, v Južnoafriški republiki. Posebnost zgradbe je nenavadna oblika in lokacija, ki ponuja enkraten razgled na Atlantski ocean. Oblika hiše se, kljub temu da je moderna in unikatna, zlije z okoliško naravo.

infinity_pavilion_3_600x344.jpg

Poskrbljeno je tudi za udobje, saj je v objektu bazen, ki stanovalce razveseljuje v osrednjem dnevnem prostoru. Tako se lahko lastniki sproščajo kar doma, bazen pa služi tudi kot povezava z okolico.

Jeklo in dikroično steklo

Arhitektka je kot gradbeni material uporabila predvsem jeklo, ki je enake barve kot pesek in skalovje na pečini. Iz jekla so izdelane zavite zunanje stene in tudi notranji prostori. Zahvaljujoč obliki in odprtosti hiše imajo stanovalci popolno zasebnost. Na jeklene konstrukcije je nameščeno trpežno steklo, ki tvori odprta okna in omogoča pogled navzven.

infinity_pavilion_2.jpg

Ob večerih pa se lahko stanovalci sprehodijo po jekleni konzolni pešpoti, ki se razteza od hiše pa vse do roba pečine. Tako lahko občudujejo morje in romantično nočno nebo.

infinity_pavilion_4.jpg