Moderni sistemi varujejo pred vlomilci in požarom

Sistem, ki varuje vaš dom, vas bo še pravočasno obvestil, če se bo v vaši nepremičnini znašel vlomilec;  modernejši sistemi pa vas lahko opozorijo celo na druge nevarnosti (denimo požar). Sistem ima namreč napravo, ki lahko na različne načine zazna vsiljivca (ali dim), nato pa sproži alarm.

Danes je na tržišču precej velika ponudba različnih sistemov za varovanje doma, ki za svoje delovanje uporabljajo različno tehnologijo: brezžično, infrardečo, magnetno in še bi lahko naštevali. Poleg tega je enaka tehnologija na voljo pri množici različnih ponudnikov. Kako se torej odločiti?

image_4d2f09bec23bb.jpg

Določite svoje potrebe

Vsekakor je najprej pametno razčleniti, kaj pravzaprav potrebujemo: razmislite, kaj želite obvarovati, predvsem pa, koliko oken in vrat morate zaščititi. Ko si ogledujete različne sisteme, si nato predstavljajte, kam bi jih lahko v svojem domu namestili. Tako lahko ugotovite, ali sploh zadostujejo vašim potrebam.

Predvsem se morate že na začetku odločiti, ali želite brezžični sistem ali pa boste po svojem domovanju napeljali žice. Danes se sicer čedalje več uporabnikov odloča za prvega, saj ga je po navadi lažje namestiti, poleg tega pa ne deluje na elektriko, temveč na baterije. Toda sedaj ima tudi veliko žičnih sistemov obe možnosti.

woman_on_sofa_08.jpg

V nadaljnem koraku pa si določite proračun. Ker se sistemi cenovno zelo razlikujejo, boste z omejitvijo denarja, ki ste ga pripravljeni zanje plačati, namreč takoj zmanjšali število tistih, med katerimi boste sploh lahko izbirali.