Idealno je seveda, če lahko v igralnico spremenite ves prostor ali pa kar celo podstrešje. Tako lahko namreč povabite tudi sosedove otroke in vse skupaj nadzorujete, medtem ko sami berete ali gledate televizijo v udobnem naslonjaču. Vendar pa je za prijeten igralni prostor dovolj tudi že kotiček večje sobe in nekaj ustvarjalnosti.

world_map_kids_room.jpg

Varne talne obloge

Najprej poskrbite, da ima igralnica kakovostne talne obloge, ki bodo prenesle nenehno kobacanje, hkrati pa ne bodo mogle poškodovati otrok. Pozanimajte pa se tudi, da uporabljena lepila ne vsebujejo nobenih znanih strupov. Del tal prekrijte z mehko pisano preprogo.

Veliko prostora za shranjevanje

Vsaka igralnica je zasuta z množico igrač. Tiste, ki morajo biti na dosegu otrok, zato pospravite v lične košare iz ratana,druge pa v eno veliko, najbolje vgradno omaro, ki lahko sega tudi od tal do stropa.

kids_room_storage.jpg

Podrobnosti, ki burijo domišljijo

Nekoliko starejšim otrokom na steno ali vrata omare postavite tablo, na katero bodo lahko risali in pisali, obesite pa jim lahko tudi zemljevid sveta ali države. V kot jim postavite pisano plastično mizo s stoli, po tleh pa raztresite dekorativne blazine.

Osvetlitev, ki ne uničuje oči

Ne pozabite niti na kakovostno osvetlitev. Namestite LED-svetila, ki ne oddajajo toliko toplote kot običajna, in sicer predvsem tam, kjer pričakujete, da bo otrok preživljal največ časa.

playful_yellow_room.jpg

Več primerov domačih igralnic pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.