Predstavljamo vam, kako lahko rožnato barvo uporabite pri opremljanju elegantnega in prijetnega doma, v katerem se bodo dobro počutili tako šestletniki kot tudi šestdesetletniki.

Uporabite rožnato kot presenečenje

Rožnato lahko uporabite samo v manjšem delu prostora: prepleskate lahko eno steno ali izberete rožnata vrata. Tako bo tudi zelo tradicionalen in umirjen interjer hitro postal bolj moderen.

unusual_dark_apartment_decorating_ideas_livingroom.jpg

Izberite rožnato z vijoličastim pridihom

Rožnata z nekoliko vijoličastim odtenkom se še posebno dobro poda v spalnici, ki takoj deluje bolj zapeljivo in luksuzno.

Poživite prostor

Samo nekaj sveže rožnate barve takoj poživi dnevno sobo, ki mora biti, glede na to da v njej ponavadi preživimo največ časa, vendar najbolj optimistična in prijazna. Če goste sprejemate tudi v jedilnici, še tam postavite nekaj rožnatega. Posebno priporočljivi so odtenki maline.

001bcc50.jpg

Izberite rožnato z rdečim pridihom

Rožnata je pravzaprav precej razredčena rdeča; rožnata, ki ima nekaj več rdečega pridiha, pa je izredno privlačna izbira za prekrivala, zavese in preproge. To je barva, ki je obenem igriva in zelo elegantna.

Uporabite jo kot nevtralno barvo

Močno rožnat strop bo seveda pritegoval pozornost, vendar pa se lahko odločite tudi za svetlo rožnate odtenke, ki so pravzaprav povsem nevtralni in jih lahko vnesemo v vsak interjer. 

modern_bedroom_ideas3.jpg

Več idej, kako opremljati z rožnato barvo, si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji.