Notranja oprema spalnic je običajno povsem preprosta: bele stene in nekaj kosov pohištva. Sicer je prav, da je postelja postavljena v središče prostora, vendar pa je pomembno tudi, da vsaj poskusimo nekoliko popestriti še okolico. V tem primeru pa je idealna in poceni rešitev nanašanje stenske barve z navadno gobo.

2408852712_c87b90e459.jpg

Kakšen je postopek?

Tehnika popestritve barve stene z uporabo gobe je resnično povsem enostavna. Gobo pomočimo v barvo za pleskanje in jo s sproščenimi gibi nanesemo na steno. Izberemo lahko enako barvo, kot je ta, ki že prekriva naše stene, ali pa nekoliko svetlejši oziroma temnejši odtenek. Na rumene stene lahko denimo nanesemo zlato barvo, na svetlo zelene stene pa temno zeleno barvo.

a972ffe51288df9095b63d_large.jpg

Kje uporabiti to tehniko?

Z gobo, pomočeno v barvo, lahko prekrijemo samo izbrane stene, ki tako ne bodo več delovale povsem običajno, hkrati pa tudi ne bodo pritegovale preveč pozornosti. Dobljen učinek bo namreč predvsem eleganten, ne pa tudi toliko vpadljiv. Tako lahko na primer polepšate le steno nad vzglavjem postelje ter jo  barvno uskladite s preprogo ali zavesami.