Odvečni predmeti

Najprej iz shrambe odstranite vse predmete, ki so se tam sčasoma nabrali in ne spadajo med kuhinjske pripomočke, na primer koš za smeti, hrana za domače živali, pripomočki za pranje perila in drugo. Pospravite jih raje na druga mesta za shranjevanje: v garažo, pralnico, na podstrešje ali v vgradne omare – tako boste imeli več prostora za shranjevanje kuhinjskih predmetov.

ciscenje_shrambe.jpg

Police in predali

Ocenite stanje polic v shrambi. Če so razmajane in dotrajane, ne bodo prenesle veliko teže, zato razmislite o namestitvi novih, širših in globljih polic ter predalov. Po možnosti uporabite različne tipe in oblike polic na več koncih shrambe, ki se prilagajajo obliki prostora, da lahko kar najbolje izkoristite vso sobo. Razmislite tudi o manjših policah na notranji strani vrat shrambe, kamor boste lahko shranili manjše kuhinjske pripomočke, začimbe in dišavnice.

pantry_storage.jpg

Odstranite vrata

Namesto navadnih vrat lahko uporabite nihalna vrata ali vrata na harmoniko, druga možnost za povečanje shrambe pa je, da vrata preprosto odstranite in jo pustite trajno odprto, saj tako pridobite kar nekaj dodatnega prostora. Odprta shramba je lahko tudi lepa dekoracija kuhinje, če jo ohranjate čisto in dobro organizirano.

odprta_shramba.jpg

Izkoristite steno in strop

Polic ni treba namestiti na vse stene, temveč lahko eno steno pustite prazno in jo namenite za obešanje kuhinjskih loncev, ponev in predpasnikov na žico za shranjevanje. Namesto na steno lahko žico obesite kar pod strop in tako najbolje uporabite vertikalni prostor v shrambi.

vertikalno_izkoriscena_kuhinjksa_shramba.jpg

Organizirana shramba vam skrajša čas in povečuje motivacijo za kuhanje, saj boste lahko želeni pripomoček hitro našli. Vsako shrambo lahko naredite bolj učinkovito in pregledno; pri razvrščanju in urejanju morate le uporabiti malo domišljije in razmišljati v vseh dimenzijah.