Pohištvo dobro očistite

Najlažji način, da hitro izboljšate videz starega pohištva, je, da ga dobro očistite. Najbolje je, da ga najprej zdrgnete z mokro krpo, nato pa obrišete s suho. Kupite tudi brusilni papir in posamezne kose nežno zbrusite. Prah, ki pri tem nastane, odstranite s krpo iz mikrofibre. Presenečeni boste, koliko stare lepote boste lahko tako povrnili pohištvu.

bedroom_collection1.jpg

Zamenjajte obrabljeno barvo

Staro pohištvo lahko prebarvate in mu tako vdihnete povsem novo življenje. Izbirate lahko med nekaj različnimi tehnikami barvanja, ki se razlikujejo predvsem v svojem končnem rezultatu. Za bolj sodoben videz pohištva posezite po bleščečih temnih odtenkih. Za bolj romantičen učinek se najbolje obnesejo svetle pastelne barve. Bolj tradicionalen videz pa ustvarijo svetli in srednje temni odtenki rjave.

bedroom_collection2.jpg

Zamenjajte stare ročice

Še ena sprememba, ki jo je enostavno opraviti, je zamenjava ročic garderobnih omar in predalnikov. Nove lahko kupite v večini prodajaln z izdelki za dom, priporočamo pa vam, da izberete stil, ki je povsem drugačen od vašega dosedanjega. Tako boste dosegli najbolj svežo spremembo. Za bolj sodoben videz izberite ročice s kovinskim sijajem, če pa opremljate otroško sobo, poiščite takšne živih barv. Bolj zapleten dizajn odlično dopolni bolj tradicionalen interjer.