Njun dom v Walesu bo mladosten in moderen

Bordewick je že delal za zvezdnike, kot so Mariah Carey, Paul McCartney in Michael Jackson, toda kljub temu je medijem povedal, da je nad svojo novo priložnostjo izredno navdušen. Oblikovalec je s parom že imel skrivni sestanek v Londonu, na katerem so se odločili, da bo dizajn njunega doma topel, vendar sodoben. "Naša vizija je, da uredimo mladosten, vitalen in zabaven dom," je povedal Bordewick.

_42364128.jpg

Notranji oblikovalec je za navdih vzel tudi zgodbo Williamove babice, britanske kraljice, ki je po svoji poroki nekaj časa z možem živela na Malti. "Živela je svobodno kot vsako normalno mlado dekle," pravi Bordewick in dodaja, da je bil to zanjo najlepši čas v njenem življenju, enako izkušnjo pa privošči tudi svojemu vnuku. Veliko navdiha pa bodo oblikovalcu nudila tudi kraljevska skladišča, ki so polna že stoletja starega pohištva in umetniških del.

ken9.jpg

Bordewick ima sicer že veliko izkušenj z opremljanjem, ki mora zadovoljiti okus modre krvi. Delal je za Williamovega očeta, princa Charlesa, švedsko kraljico, španskega prestolonaslednika, nekdanjega kralja Savdske Arabije in še mnoge druge. 

Bosta v Londonu živela v nekdanjem domu princese Diane?

Toda par bo vendar moral imeti tudi londonsko rezidenco in šušlja se, da bo to prav nekdanji dom princese Diane - Kensingtonska palača, kjer je William preživel svoje otroštvo. Govorice sicer še niso potrjene, toda nedavno je princ svoji zaročenki razkazal zasebne sobane nesrečno preminule matere.

kensington_palace.jpg

Trenutno je palača ob parku Hyde sicer v postopku večje prenove, ki bo stala kar dvanajst milijonov funtov in bo dokončana leta 2012. Ker je del palače odprt tudi za javnost, London upravičeno pričakuje, da se bo število obiskovalcev občutno povečalo, in sicer z običajnih dvesto petdeset tisoč letno na vsaj kakšnih sto tisoč več.

Prav to pa skrbi Scotland Yard, ki je zadolžen za varnost kraljeve družine, med drugim tudi njenega novega para. "Seveda je zasebni in javni del palače ločen, toda vseeno bomo morali pri načrtovanju varovanja upoštevati bližino tako velikega števila ljudi," so povedali. 

ge_kensington_palace_v2.jpg

Toda William in Kate svojega londonskega doma trenutno vsaj uradno še nista izbrala, morda tudi zato, ker jima bolj prija odročnost njunega novega angleseyskega zatočišča.