Organizacija

Najprej se znebite vseh odvečnih predmetov, nameščenih po pultu, ki jih redko ali manj pogosto uporabljate, kot so razni kuhinjski in kopalniški pripomočki, stari dekorativni detajli in druge drobnarije, na primer britvice, sušilec in navijalke za lase v kopalnici. Raje jih pospravite v vgradne omarice pod pultom in vzpostavite minimalističen videz; za okras v kot postavite le šopek rož.

kitchen_counter_glass_e1291843810823.jpg

Gospodinjske pripomočke shranjujte na mestih, namenjenih za shranjevanje: namesto da jih razstavljate po kuhinjskem pultu, jih pospravite tja, kamor spadajo. Otroške igrače, pasja vrvica ali celo krtača - vse to ne spada na pult, zato si raje omislite vgradno omaro ali posebno sobo za skladiščenje takšnih predmetov.

Idealna rešitev za shranjevalni prostor se lahko skriva v vaši garaži: tam postavite omare z več policami, kamor brez težav shranite vse manj nujne stvari.

07_kopalnica_3.jpg

Dekoracija

Najboljša dekoracija za pult je lepo okrašena vaza z rožami ali pa starinski okras, ki ste ga podedovali. Dekoracija, na katero ste ponosni, pa ne služi samo olepšanju, temveč tudi povečuje motivacijo, da ohranjate pulte čiste in pospravljene.

Čiščenje

Lotite se temeljitega čiščenja in z umazanega pulta odstranite vse nečistoče, umazanije in vodni kamen ter tako zavarujte svoje zdravje. Najpomembnejše pa je, da čistočo nato redno vzdržujete in pravočasno pospravite vse manjše predmete, ki se tam hitro naberejo. Živite s sostanovalci ali družino? Razložite jim svoj trud in cilj ohranjanja čistega pulta ter skupaj poiščite alternativne kotičke za shranjevanje.

bathroom_countertops_1.jpg

Stare in dotrajane pulte nadomestite z novimi, ki vam bodo v resnici všeč in bodo odlično popestrili prostor. Najboljši so narejeni iz granita, marmorja in drugih trdih materialov.

Več slik okrasnih kopalniških in kuhinjskih pultov si lahko ogledate v naši fotogaleriji.