Kako se razlikujeta

Barva za strop je narejena prav za pleskanje tega nekoliko posebnega dela sobe. Samo en premaz prekrije vso umazanijo in nepravilnosti, brez kapljanja na tla. Barva za stene pa je prilagojena posebnostim pleskanja sten. Že na prvi pogled boste denimo opazili, da je veliko manj gosta kot barva za strop.

pink_ceiling_paint_color.jpg

Barva za strop hitro prekrije najrazličnejše napake na stropu, poleg tega pa je povsem nebleščeča in ne odbija svetlobe. Tudi to pomaga skriti kakršne koli površinske napake, ki bi se gotovo videle, če bi bila barva bolj bleščeča. Po drugi strani pa je barva za stene narejena tako, da odbija svetlobo, predvsem pa tudi tako, da je čim bolj trpežna in jo lahko čistimo s krpo. Veliko večja možnost je namreč, da bomo umazali steno kot pa strop, poleg tega pa se na stenah nabira tudi prah.

Za pleskanje brez napak

blue_painting_ceiling.jpg

Prav tako je barva za strop namenjena hitremu in nekoliko površnemu pleskanju. Obstajajo denimo celo takšne, ki so ob nanosu svetlo modre ali rožnate in se šele čez nekaj časa spremenijo v bele. Tako se lahko hitro prepričamo, da nismo izpustili niti najmanjše površine.

Barva za strop ni na voljo v tako obsežni barvni paleti kot barva za stene. Najbolj pogoste barve so bela, slonokoščena in kremna. Barve za stene med seboj lahko mešamo ter dobimo povsem nov in unikaten odtenek, z barvami za strop pa tega ne moremo početi.