Modra je pravzaprav tipična barva, ki zaznamuje poletje, poleg tega pa je še idealna za opremljanje bivalnih prostorov, saj kljub svoji barvitosti, stanovalce pravzaprav pomirja in sprošča. Prav ta njena lastnost jo v domovanju spremeni v dominantno, saj jo zaradi ugodja, ki ga v nas povzroča, vedno najprej opazimo. Modra barva v nasprotju z ostalimi barvami torej ni samo za nekoliko hrabrejše, temveč za vse, ki bi radi na svoji koži vsak dan začutili občutek sproščujočega učinka sonca in morja.

Za dekoracijo ali opremo

Strokovnjaki že dolgo časa prav modro barvo najbolj priporočajo za spalnice in otroške sobe, izredno dobro pa opremi tudi dnevni prostor. Najlažje je v modro prebarvati stene; lahko pa kupite tudi modre kose pohištva – takšno komodo, klubsko mizico ali predalnik. Če se boste odločili za celoten sklop pohištva v modri barvi izberite bolj nežen odtenek, če pa boste posamezne kose kombinirali z bolj nevtralnimi barvami, se lahko odločite tudi za bolj živahne tone.

blue_white_color_for_living_room_interior_decor_3.jpg

Toda še enkrat ponavljamo, da modra barva v prostoru vedno prevzame dominantno vlogo, zato ji morate pri opremljanju vse druge elemente popolnoma podrediti. Le v otroški sobi ste lahko nekoliko bolj ustvarjalni ter za bolj zabaven učinek kombinirate več odtenkov modre barve. Če pustite bele stene pa lahko modro pohištvo in dekoracijo uskladite celo z rumeno, oranžno, zeleno ali rdečo barvo.

Sicer modro barvo v prostoru kombinirajte z belo barvo in pa različnimi materiali, denimo s steklom, lesom in kovino. Odlično se ujame tudi s senčili in preprogami iz bambusa; morda pa lahko kje najdete tudi dekorativne blazine ali prekrivala z vzorcem morskih valov. Za dekoracijo lahko po policah razporedite tudi nekaj spominkov z morja, v prostor pa postavite še namizna svetila iz platna ali ratana, zavese v obliki res, dišeče sveče in cvetne vzorce.

blue_bedroom_3.jpg

Več fotografij modre notranje opreme in dekoracije si lahko ogledate tukaj.