Hiša je postavljena v kraju Vlongo na Portugalskem. Načrt gradnje je bil prilagojen zahtevam po funkcionalnosti, saj je arhitekt želel zagotoviti zasebnost in veliko dnevne svetlobe v notranjih prostorih, uporabil pa je tudi naravne metode prezračevanja. Po vsem vrtu je namestil tudi kamnite plošče, ki se ujemajo s podobo hiše in jo poživijo.

mario_roche_house_valongo_1.jpg

Popolnoma odprt južni del hiše

Prostori hiše so bili oblikovani zelo različno, imajo pa panoramske stene, skozi katere prihaja naravna svetloba. Okna so pravzaprav videti kot podaljšek hiše: v pritličju so zraven vrta in terase kuhinja, dnevni prostor, notranji bazen in domača telovadnica. Tako lahko stanovalci uživajo v popolni zasebnosti in se v miru sproščajo.

mario_roche_house_valongo_5.jpg

Več fotografij hiše Mario Roche pa najdete v naši fotogaleriji.