Dnevni prostor prilagodite tako, da niti centimeter prostora ne bo ostal neizkoriščen. Še posebno, če živite v stanovanju, ki sicer nima veliko sob, ima pa prostornejšo dnevno sobo, razdelite prostor na dva ali več delov, ki jih boste lahko uporabili za različne namene: denimo kot bralni kotiček, dodatno jedilnico ali celo spalnico in ne nazadnje kot skriti prostor za shranjevanje.

contemporary_room_dividers1.jpg

Prostostoječe sobne pregrade

Najlažji način za razdelitev je, da izberete zložljive in prostostoječe sobne pregrade (na sliki zgoraj) ali ročno izdelane pregradne zaslone. Če želite slediti trendom, pa lahko uporabite tudi skulpture drevesnih debel. Odlična so tudi stojala, najbolje takšna s policami, na katere razstavite umetniška dela, sveče, vazo s suhim cvetjem in drugo okrasje. Če imate večjo omaro s knjižnimi policami, jo prebarvajte, umestite v sobo in vanjo zložite svojo zbirko knjig.

contemporary_openspace_62mq_01.jpg

Sedežna garnitura kot pregrada

Del dnevne sobe pa lahko spremenite tudi v jedilnico ali območje, kjer hranite krožnike in pladnje. Na eni strani naj bo sedežna garnitura, na drugi pa stoli in jedilna miza; zofa naj bo obrnjena stan od mize. Zraven izberite nevtralne, najbolje bele zavese in različni preprogi za vsak predel prostora: v dnevni sobi denimo vpadljivo sivobelo z motivom mozaika, v jedilnici pa toplo rdečo barvno kombinacijo.

contemporary_room_divider_curtain.jpg

Izbire je pravzaprav ogromno, med drugim lahko namesto stojala tudi sami pritrdite nosilne palice in nanje obesite dolge zavese, ki naj se ujemajo s stilom notranje opreme sobe. Za zaveso pridobite prostor za hrambo različnih predmetov ali pa recimo dodatno ležišče za vaše goste.