V enem izmed prejšnjih člankov smo že ugotavljali, kako opremite dom, da boste videti mlajši, sedaj pa imamo za vas nasvete, kako opremite spalnico, da si olajšate jutranje prebujanje in vstajanje. Najpomembnejše je, da posteljo premaknete in usmerite proti oknom.

Dekoracija prostora

Za naravnejši občutek v sobo postavite več šopkov rož ali sobnih rastlin, ki bodo v prostor vnesle žive barve. Namesto enega velikega kosa umetnine, na primer slike, raje obesite več manjših okvirjev skupaj v skupini Če boste na steno za vzglavjem postelje namestili veliko ogledalo ali druge odsevne površine, bodo te odsevale jutranje sonce po sobi ter ustvarjale svetel in zračen prostor.

wake_up_early.jpg

Za dekoracijo izberite zlate, bež ali kremnorjave odtenke, ki bodo sobo preoblikovali v mirno in razkošno zatočišče. Lestenci v zlati barvi, denimo, so zelo lep dodatek. Za dodaten občutek razkošja pa naj okna krasijo svilene zavese.

Udobje in mir

Prostor uredite, da se boste v njem kar najbolje počutili. Stene prebarvajte v svetlo zelene, rjave ali modre odtenke in dodajte bambus ali pohištvo iz lesa. Na mizico ali nočno omarico zraven postelje položite predmete, ki jih imate radi. V spalnici tudi ne sme biti nereda, saj zaradi njega slabše spimo, to pa vpliva na to, da se zjutraj težje zbudimo.

interior_design_ideas_classic_bedroom.jpg

Bivalni prostori postajajo večnamenski, in zakaj ne bi bilo tako tudi v spalnici? Oblazinjeno vzglavje vam bo omogočilo, da sedite v postelji in tam spijete kavo, medtem ko berete jutranji časopis ali urejate službene telefonske klice.