Ne samo ličila, obleke in zdrava prehrana, tudi dom prispeva k vašemu starejšemu oziroma mlajšemu videzu. Ravno zato je čas, da ga preuredite premišljeno, in sicer tako, da boste videti mlajši in se boste tako tudi počutili.

Kaj vas postara?

V prvi vrsti vas hitro postara nerodno in neudobno pohištvo. Stoli, v katerih težko sedite, bodo vplivali na vašo telesno držo, ta pa bo neizprosno odražala vaša leta. Najboljša rešitev za ta problem je, da si omislite visok stol z naslonjalom, ki vas bo prisilil, da se med sedenjem vedno držite vzravnano in mladostno.

look_younger.jpg

Bež barva

Postarala vas bo tudi bež barva sten, saj je to barva, ki iz vas enostavno posrka energijo in vam doda kar nekaj dodatnih let. Vsaj tako meni oblikovalec Christopher Coleman. Mlajši boste videti ob bolj živih barvah, zato se nikar ne bojte uporabiti odtenkov živo modre, zelene ali oranžne.

Umetne rože

Leta vam bodo zagotovo dodale tudi umetne rože, na katerih se že leta nabira prah in so skorajda že dobile vonj po zatohlem. Zamenjajte jih raje s svežimi šopki, ki bodo prispevali tudi k boljši kakovosti zraka v prostorih. Za dekoracijo lahko namesto plastičnih uporabite tudi kovinske rože, saj so te bolj elegantne in vesele na pogled. Dodajte še dišeče svečke z vonjem grenivke.

look_younger_1.jpg

Previsoko napeljana razsvetljava

Zaradi stropnih luči, ki nežneje svetijo, ne boste dobro videli, zato raje namestite več svetilk in drugih virov svetlobe. Prostor mora biti namreč dobro osvetljen, še posebno, kadar berete.

Stara hiša

Stara pa vas tudi dotrajan videz vaše hiše. Nič ne naredi osebe starejše kot obrabljene tkanine na sedežni garnituri, oluščene stenske barve in načeto pohištvo. Mlajši pa ste lahko videti tudi, če prostore dobro očistite ter popravite obrabljene predmete. Najbolje bo, če se po svojem domu sprehodite s tremi velikimi vrečami: ena naj bo za smeti, druga za predmete, ki jih lahko podarite, ter tretja za stvari, ki potrebujejo popravilo.