Bodite previdni v bližini vode

Če niste pazljivo prebrali priloženih navodil, električnega grelnika raje ne uporabljajte. Ne postavljajte ga v bližino vode. Na škatli ali v navodilih za uporabo mora pisati, če je namenjen za uporabo v mokrih ali le suhih prostorih – če tega podatka niste našli, grelnika v kopalnici raje ne uporabljajte.

Upoštevajte navodila

Pred uporabo pazljivo preglejte grelnik ter električni kabel in vtikač. Če je kaj od tega poškodovano, naprave ne uporabljajte.

02133b.jpg

Prenosni grelnik uporabljajte le kot pomožni vir toplote. Takšne naprave niso namenjene temu, da bi nadomestile sistem ogrevanja v vašem domu. Njihovo uporabo mora nadzorovati odrasla oseba.

Da ne bi prišlo do požara, naj bodo vnetljive stvari, kot so zavese, oblačila in pohištvo, na dovolj veliki razdalji od grelnika - vsaj en meter. Novejši so sicer izdelani tako, da se samodejno izklopijo, če se prevrnejo, ter imajo varnostni mehanizem, ki pomaga preprečiti stik z vnetljivimi snovmi.

Pazite na otroke

Otrokom povejte, da ne smejo vtikati prstov ali drugih predmetov v napravo, in jih imejte vedno pod nadzorom, saj lahko sicer pride do opeklin, električnega udara ali požara.

1_14_2011.jpg

Izogibajte se uporabi električnega podaljška. Če že morate uporabiti podaljšek, naj bo 1,25 krat močnejši od grelnika – če ima grelnik moč 1500 vatov, naj ima podaljšek vsaj 1875 vatov.

Ko grelnika ne uporabljate, ga izključite iz električnega omrežja.