Ustvarite proračun

Varčevanje denarja nikoli ni bila lahka naloga. Toda če ste se odločili, da boste vsak mesec prihranili del svoje plače za nakup nepremičnine, izdelajte svoj proračun. Določite, koliko denarja lahko porabite, da še vedno lahko mesečno nakazujete na svoj varčevalni račun. Proračun pa vam bo tudi jasno pokazal, kam resnično odhaja ves vaš denar.

Odprite varčevalni račun

Raziskave so pokazale, da je denar, ki se zadržuje na tekočem računu, vedno porabljen. Najboljši način varčevanja je redno nakazovanje določenega zneska na poseben račun, saj tako ne boste v skušnjavi, da bi ga zapravili za nekaj nepotrebnega.

1304019615_zb173_02_1_p_1000x749.jpg

Prihranite vračilo davka

Če vsako leto denar, ki vam ga vrne davčna uprava, pri priči nakažete na svoj varčevalni račun, boste po nekaj letih tako pomembno prispevali k nakupu lastnega doma.

Iščite načine za prihranek

Posebno veliko lahko prihranite pri porabi energije. Redno ugašajte luči, uporabljajte varčne naprave in sijalke, ne pretiravajte z ogrevanjem in hlajenjem stanovanja ter zmanjšajte porabo vode. Prav tako lahko svojo malico prinesete od doma in tako ne zapravljate v službeni menzi; pa tudi avto lahko uporabljate samo takrat, ko je res potreben, manjše razdalje pa prehodite.

modern_mountain_house_patio_design_800x532.jpg

Najdite dodaten zaslužek

Če le imate še nekaj časa, poiščite dodatno delo. Morda lahko v vir zaslužka spremenite katerega od svojih hobijev. Ves denar, ki ga tako prejmete, pa namenite varčevanju.