Tudi okolico bazena je potrebno primerno opremiti. Postaviti je treba prostor za posedanje, izbrati osvetljavo ter dodati še nekaj dekoracije. Zakaj bi bil bazen namenjen le plavanju? Okoli njega lahko ustvarite prostor za sproščanje, branje, druženje, obedovanje in celo kuhanje.

home_decorating_ideas_2.jpg

Očistite in zamenjajte vodo

Če še niste, je sedaj zadnji čas, da odstranite pokrivalo z bazena. Odplaknite vodo in očistite umazanijo. Preverite, ali cevi pravilno delujejo, nato pa bazen spet napolnite z vodo, ki jo po 24 urah zamenjajte.

Razveselite otroke

Če je vaš bazen hkrati tudi igralnica za vaše in sosedove otroke, je dobro kupiti čim več pripomočkov za igranje v vodi: žoge, blazine in druge predmete, ki se lahko napihnejo. Tako se bodo lahko bolj zabavali, poleg tega pa ne bodo mislili na druge, bolj nevarne igre.

pool_outdoor_lighting_e1304416602639.jpg

Uredite prostor za prirejanje zabav

Okolica bazena je poleti idealno prizorišče za prirejanje zabav. Pomembno je le, da postavite dovolj sedežev. Najbolje se obnesejo tisti čistih, minimalističnih linij, ki jih uskladite z velikimi in udobnimi dekorativnimi blazinami. Izvrstna popestritev so tudi otomane živih barv – seveda oblečene v tkanino, ki je ne more uničiti voda. Imeti pa morate tudi več kot eno mizo, da lahko porazdelite pijačo in prigrizke po vsem prostoru.

Pozorno izberite najboljšo osvetlitev

Pazite tudi na podrobnosti, še posebno na pravilno osvetlitev, saj prav ta omogoča uživanje v bližini bazena tudi, ko se zvečeri. Najlažje je postaviti svetila, ki visijo z vej, nadstreškov in sončnikov. Jedilni prostor pa lahko preprosto in nekoliko romantično osvetlite z nekaj lanternami.

pool_rustic.jpg

Več idej za ureditev prostora okoli bazena lahko dobite tudi v naši fotogaleriji.