Zamenjajte vhodna vrata

Vaša hiša naj postane najlepša v soseski. Doseči takšen cilj pravzaprav niti ni tako težko, saj lahko veliko spremembo ustvarite že, če zamenjate vhodna vrata. Vrata so namreč najbolj opazen element vsakega vhoda, zato si omislite zanimiva, elegantna in barvno usklajena, ki so narejena iz kakovostnega mahagonijevega lesa ali aluminija.

curb_appeal_fall_paint_e1286394754793.jpg

Pripomočki iz medenine

Okoli glavnega vhoda namestite dodatke iz medenine, na primer takšen poštni nabiralnik, hišno številko, zvonec na vratih in luč. Z elegantnimi in usklajenimi dodatki boste hitro dosegli bolj urejen videz.

Omislite si rolete ali drugo elegantno senčilo

Tudi starejšo hišo lahko na videz pomladite, če na okna  namestite elegantne rolete. Tako lahko vnesete tudi nekaj barve na sicer nevtralne in večinoma  bele stene, saj so na voljo v nešteto barvnih odtenkih.

curb_appeal.jpg

Uredite rastlinje pred hišo

Obrežite grmičevje, in sicer tako, da ne zakriva oken in vrat. Poleg oken raje zasadite vinsko trto, razne trajnice in okrasno travo. Vrt naj dopolnjuje stil hiše: če je vaša hiša denimo opremljena povsem sodobno, namesto staromodnih cvetočih rastlin raje izberite pazljivo obrezane smreke ali grmovje.

exterior_after.jpg

Spremenite barvo fasade

Prepleskajte zunanjo fasado hiše in imeli boste popolnoma nov videz in stil. Izbirate lahko med številnimi barvami, ki pa naj ne bodo preveč kričeče, saj ni elegantno preveč izstopati. Umirjeni toni, na primer, oranžne, vijolične ali zelene barve, se po navadi izkažejo kot najboljša izbira. Ker je povprečna cena za barvanje dvonadstropnega doma kar nekaj tisoč evrov, pa vsekakor s to odločitvijo ne hitite preveč. Oglejte si primere fasad, ki so vam všeč, in lastnike prosite za natančna imena barv, ki so jih uporabili.