Naj vaš vrt in terasa postaneta prostor za druženje s prijatelji in družino. V ta namen snujejo tudi številni oblikovalci, ki so čedalje bolj kreativni tudi pri oblikovanju zunanjega pohištva, zato ga lahko danes najdete že v mnogih nenavadnih oblikah. Glede na to, da je vrtno pohištvo v prvi vrsti namenjeno trenutkom sprostitve, pa mora biti predvsem dovolj udobno, da v njem lahko presedite tudi več ur.

13x13_suite_of_outdoor_furniture.jpg

Izbor pohištva prilagodite značilnostim prostora

Pohištvo naj se ujema z rastlinami in siceršnjo okolico. Izbor posameznih elementov pohištva naj bo odvisen od oblike in velikosti razpoložljivega prostora, potreb in zahtev vsakega posameznika ter nenazadnje od razpoložljivosti finančnih sredstev, ki ste jih pripravljeni vložiti v ta projekt.

Pri iskanju primernih sedežev morate paziti, da so ti odporni na vremenske vplive in dovolj udobni. Zelo priljubljeni stoli so narejeni iz tkanega ratana ali plastike, ki posnema ratan. Izdelani so v različnih barvah in bolje prenesejo zunanje vplive kot tisti iz naravnih materialov. Stoli pa so nenazadnje lahko izdelani tudi iz lesa, kovine ali kovanega železa; udobje sedenja pa bo v tem primeru najverjetneje odvisno od vrste in višine naslonjala ter mehkobe izbranega tipa blazine za sedenje.

vrtni_namjestaj.jpg

Udobni fotelji in sedežne garniture

Na trgu so se pojavili zanimivi modeli stolov za posedanje na prostem, ki so namenjeni zelo udobnemu sedenju in ležanju. So privlačnih oblik in dimenzij; na voljo pa so v precejšnjem spektru različnih barv in stilov. Zraven katerih koli sedežev seveda postavite še nizko klubsko mizico.

Praktični ležalniki

Še posebej priljubljeni pa so seveda ležalniki. Poleg klasičnih ležalnikov za eno osebo, so trenutno v trendu tudi takšni za dve osebi. Oblika ležalnikov se lahko spreminja, prav tako pa so tudi izdelani iz različnih materialov. Nekateri skorajda spominjajo na velike zakonske postelje. So večje velikosti, zato zanje potrebujete več prostora.

aleman_lounge_chair_loopita_bonita_2.jpg

Pri oblikovanju dnevnega prostora uporabite domišljijo

Ustvarite unikatno in prijetno mesto za sproščujoče lenarjenje, in sicer tako, da uporabite malo domišljije. Vključite mozaike, keramiko, okrasne blazine in elegantne kose pohištva ter umestite še nekaj intimnih podrobnosti, ki bodo ustvarile bolj domačno vzdušje. Tako lahko resnično ustvarite edinstveno mesto, ki bo zagotovo navdušilo vse vaše goste, vam pa predstavljalo vsakodnevni užitek.