Biometrični trezor uporablja visoko tehnologijo, vrendar je hkrati vseeno enostaven za uporabo. Je odlična rešitev za hranjenje denarja, nakita in pomembnih dokumentov, saj bo pred odprtjem vedno najprej zahteval vaš prstni odtis. Ni pa niti preveč drag, zato si ga lahko vsakdo privošči namesto običajnih sefov, ki imajo ključavnice ali zahtevajo kodo.

Lastnosti biometričnih sefov

Biometrični sefi lahko delujejo na baterije ali pa so priključeni na električno energijo. Njihova kompaktna oblika in izjemno močno ohišje varujeta pred nasilnimi vlomi in neavtoriziranim odprtjem.

biometric_safe.jpg

Če imate v vašem domu kar koli, kar je bistveno skriti pred pogledi morebitnih vlomilcev ali pa morda najstnikov in otrok, vam biometrični trezor omogoča, da ga shranite, ne da bi si morali zapomniti kodo ali skrivati ključ. Odprl se bo namreč le, ko boste svoj prst pritisnili na zaslon, ki deluje na dotik.

Drugim lahko dostop omogočite ali pa preprečite

Večina biometričnih trezorjev ima nastavitev, da lahko prepozna več različnih prstnih odtisov. To pomeni, da lahko ljudem, ki jim zaupate, omogočite dostop do vsebine sefa, tudi kadar sami niste poleg. Za dodatno varnost pa trezor vseeno postavite na skrito mesto, kjer ne bo mamil pogledov.

biometric_access_safe_2.jpg

Nekateri biometrični sefi imajo poleg prepoznave odtisov nameščeno tudi ključavnico ali tipkovnico, kamor lahko vtipkate varnostno kodo. Tako so se njegovi oblikovalci odločili za vsak primer, če bi si denimo trajno poškodovali prst ali bi v vaši odsotnosti nekdo, ki ni pooblaščen za odpiranje nujno potreboval nekaj, kar je v sefu. Seveda pa so takšni biometrični trezorji malo manj varni, saj lahko hitro nekdo najde ključ ali pa odkrije kodo ter tako dostopi do vaših dragocenosti.