Obstaja na tisoče vrst kamna in njegove obdelave, kar vam daje neskončne možnosti pri oblikovanju interjerja.

Apnenec

Apnenec je eden najpriljubljenejših materialov, saj obsega izjemno široko izbiro tekstur in barv. Če je pravilno obdelan, je odličen za tla in povezavo med notranjimi in zunanjimi prostori. Pomirjujoči odtenki zelene in rjave se lepo podajo v kopalnico. Vendar pa moramo za apnenec tudi ustrezno skrbeti.

limestone.jpg

Bazalt in skrilavec

Če ste zadovoljni tudi z malo manj barve, potem je bazalt primerna in trajnejša alternativa. Bazalt je namreč zelo trd kamen, ki je manj porozen kot apnenec, zato je idealen za vlažne prostore, na primer kuhinjo in kopalnico. Videz bazalta se lahko spreminja glede na to, kako je obdelan – lahko je gladko spoliran, zbrušen, oklesan…

Bazalt je sicer praktičen za uporabo in čudovitega videza, vendar pa obstaja cenejša možnost, s katero dobite podobne rezultate. To je skrilavec, na katerem pa se veliko hitreje poznajo praske, zato ga je dobro prekriti z debelejšim zaključnim slojem.

outdoor_living_fire_elements_hero.jpg

Kje vse lahko uporabimo kamen

Stene in tla v celoti iz kamna niso za vsakogar, obstajajo pa na srečo tudi bolj subtilni načini, kako lahko vključimo ta elementarni element v svoj dom. Iz kamna so lahko pohištvo, dodatki, pa tudi kamini, stoli iz vulkanske magme, svetilke, mize…

Če vam že narejeni kosi niso všeč, jih lahko daste delati po naročilu. Kamnosek vam bo računal na uro, da bo pazljivo obdelal material po vaši izbiri tako, kot si želite.