Mize, stoli, zofe in pravzaprav kar vsi kosi pohištva v keltskem stilu so izdelani iz lesa, predvsem iz hrasta, bora, češnje in drugih podobnih materialov. Prevladuje naravni videz lesa, ki ne izstopa po barvi ali količini laka na površini, temveč po preprosto izrezljanih motivih.

Naravne barve

Keltski stil ureditve lahko ustvarite v katerem koli prostoru. Uporabite bogate in naravne barve: stene ali pohištvo prebarvajte v temno rdeče tone, ki jih dopolnite s kremno belo, rumeno oziroma kremno rjavo barvo. Nežno zelen odtenek, ki ga dodate v dekoracijo, pa bo videz lepo dopolnil. Dodajte tudi okrasne elemente iz medenine.

celtic_manor_rooms.jpg

Postarani videz postelje

Ker je keltsko pohištvo na splošno videti starinsko, postarajte tudi podobo vaše postelje ali sedežne garniture. Pohištvo v sobi prebarvajte v temnejše naravne barve lesa ter si omislite posteljnino v rdeči in kremni barvi, na kateri so kockasti vzorci ali keltski motivi.

Keltski vzorci in motivi

Keltske motive lahko dodate v izbrani prostor na več načinov. Vzorec lahko povečate in ga daste natisniti na preprogo ali stensko sliko, lahko pa si omislite tudi dekorativne vzorčaste predmete iz kovine oziroma kovanega železa (kipci, meči). Najbolj običajni keltski motivi so križ, keltski vozel, štiriperesna deteljica, meč in motiv srca, nad katerim je oblikovana preprosta krona.

celtic_room.jpg

Zavese in preproge

Zelo pomemben element opremljanja sobe je tudi izbor zaves in nosilnih palic, na katere jih obesimo. Izberite lepo okrašene palice v keltskem slogu, ki izstopajo v prostoru; po tleh pa položite preprogo. Bodite le pazljivi, da prostora ne napolnite s preveč vzorci, saj bo deloval prenatrpano.