Nevtralni toni

Izberite odtenke iz nevtralne barvne sheme, denimo rjave, sive, bele tone; kopalniške dodatke, pripomočke, pohištvo in dekoracijo pa prilagodite izbranim barvam. Ob steno vgradite tanke, a visoke radiatorje, ki zavzemajo malo prostora.

Kotna prha

Živite v manjšem stanovanju, kjer je kopalnica velika le nekaj kvadratnih metrov? Potem vanjo ne vnašajte okornih kabin za prhanje, temveč v kot kopalnice raje namestite odprto prho. Ohranite preprostost, poskrbite pa tudi za dobro razsvetljavo, ki bo navidezno povečala majhen prostor.

wet_rooms_corner_wet_room_3jpg.jpg

Kopalnica odprtega tipa s prho za steno umivalnika

Če da ste še v fazi načrtovanja tovrstne kopalnice, si lahko omislite odprto kopalnico, ki ima prho vgrajeno na steno, v kateri je na drugi strani pritrjen umivalnik. Pregradno steno enostavno dodajte na sredino kopalnice: na sprednjo stran vgradite umivalnik za roke, na zadnjo pa prho, ki jo za moderen vtis ločite od sprednjega dela s steklenimi vrati.

Prostor vizualno razdelite

Kopalnico vizualno razdelite na dva predela, in sicer tako, da dodate nevtralno obarvane ploščice z različnimi teksturami. V prvi del prostora dodajte ploščice, ki denimo posnemajo videz kamna, medtem ko v drugi del – najbolje kar v območje prhe – dodajte drugačne ploščice, na katerih je na primer motiv mozaika.

wet_room2.jpg

Kopalnica na podstrešju

Če nameravate podstrešje spremeniti v bivalne prostore, izberite kopalnico z odprto prho, saj boste le tako kar najbolje izkoristili majhen (in višji) prostor. Priporočamo, da za opremljanje uporabite svetle barve, najbolje kar bele odtenke, in minimalno število kosov pohištva.

Kopalnica z odprto prho v maroškem stilu

Izberite kombinacijo modrobelih kopalniških ploščic, če želite poceni pričarati razkošen maroški stil kopalnice. Za dekoracijo uporabite dodatke v zlati barvi, na primer vaze, svečnike, okvir ogledala, svetila.

wet_rooms_2011_moroccan_style_wet_room_4.jpg

Trendovski industrijski dizajn

V sodobnejših domovih lahko v kopalnici ustvarite videz industrijskega dizajna. Uporabite bele in zlasti sive odtenke ter videz rabljenega, slabo vzdrževanega okolja (stene, pohištvo).

Tropski pridih

Za toplejši ambient uporabite toplejše rjave tone in naravne materiale, kot sta les in bambus. V en prostor združite kopalniške pripomočke iz lesa oziroma bambusa in marmornate površine v toplejši barvi.

wet_rooms_2010_earthy_wet_room_9.jpg

Več fotografij odprtih kopalnic s prho pa si oglejte v naši fotogaleriji.