Beli ali svetli dodatki

Kamin polepšajte z dekorativnimi elementi v beli barvi, na primer, napolnite ga z brezovimi poleni ali drugim svetlim lesom. V očiščeno ognjišče lahko položite tudi knjige, ki jih obrnete z belim robom proti sobi. Bodite iznajdljivi in malo pobrskajte po domu, da najdete kakšen lep, bel kos porcelana.

fireplace_summer2.jpg

Kamin pa lahko napolnite tudi z belimi in velikimi svečami, ki bodo romantično osvetlile vaš dom ob večerih. Tudi ko sveče niso prižgane, jih je prijetno videti v ognjišču ali na polici. Dodajte še kako umetniško sliko na polico nad kaminom.

Zeleni okras

Zagotovo boste potrebovali tudi nekaj zelenega, da vnesete delček narave v prostor. To je lahko nizka rastlina v lončku ali drugi privlačni posodi, ki jo postavite na mesto pred kaminom, zraven njega ali vanj. Zemlja v lončku naj bo prekrita z drobnim kamenjem, da ustvarite še privlačnejši videz.

Ne pozabite primerno skrbeti za rastlinje okoli kamina, saj običajno tam primanjkuje naravne svetlobe, zato boste morali verjetno vsake toliko zamenjati položaj rastlin in jih prestaviti na sončno mesto.

living_kamin_barbpurdygordonrunge.jpg

Stilno ujemanje s preostalim prostorom

Pri poletni dekoraciji kaminov se držite barv, tem in stila prostora, v katerem je kamin. Na primer: v moderno opremljeno sobo bo najbolje pristajala simetrična in uravnotežena dekoracija, kot so slike, kipci ali svečniki enake velikosti.

Čudovita ideja za okraševanje je tudi šopek svežih rož ali borovih storžev. Razstavite jih nad kaminom ali pred njim in poživili bodo sobo.

Zapovedi dekoracije

Pri okraševanju upoštevajte nekatere osnovne zapovedi poletnega okraševanja kaminov. Prva stvar je, da vam ni treba vedno zapolniti vsakega centimetra prostora v kaminu ali okoli njega. Pustite nekaj praznega prostora, da vse skupaj ne bo videti prenatrpano.

fireplace_1.jpg

Uporabljajte liho število dekorativnih elementov, denimo sveč, saj je to veliko bolj prijetno za oko kot sodo število. Če želite doseči drznejši učinek, uporabite različne teksture in materiale, ki bodo pripomogli k bolj razkošnemu videzu.

Več idej za poletno dekoracijo kaminov pa najdete v naši fotogaleriji.