Kje vse ga lahko uporabljamo?

V sodobno luksuzno kopalnico se prav lepo poda stena z beneško mavčno oblogo, moderna kad, veliko okno in kopalniško pohištvo. Idealna mesta za nanos beneškega ometa so ne nazadnje tudi kuhinja, jedilnica, zunanje stene in drugi prostori.

venetian_plaster_4.jpg

Nanašanje beneškega ometa je pravzaprav posebna obdelava stene, ki izhaja še iz časov Rimljanov. Z nanašanjem tankih plasti ometa ustvarite učinek večje globine na stenah in stropu ter oblikujete zahtevnejše arhitekturne elemente, na primer obok nad vrati.

Trendovski material

Beneški omet je izraz, ki opisuje različne tehnike nanašanja več plasti ometa. Je vedno bolj priljubljena izbira tudi med arhitekti in notranjimi oblikovalci. Umetnost ustvarjanja teh stenskih oblog je zelo stara; danes se ti starodavni običaji in tehnike kombinirajo z modernimi postopki in različnimi barvnimi odtenki.

venetianplasternewjersey_38_w_960x731.jpg

Tehnika beneškega ometa je dobra naložba, ki polepša videz hiše, ima pa tudi dolgo življenjsko dobo. Vaš dom naredi edinstven, saj imate možnost izbire odtenkov in vzorcev po lastnih željah. Lahko izberete zelo tradicionalen videz ali pa moderne pisane barve. Prav tako prispeva k lažjemu vzdrževanju stavbe. Beneški omet s icer ni poceni,  vendar se vam naložba v tovrstno dekoracijo vsekakor splača.

venetian_plaster_fireplace_with_granite_mantle_west_hollywood_residence_by_fer_studio.jpg

Končni videz

Tehnika je zelo vsestranska in jo lahko uporabljamo na različnih vrstah površin. Zelo učinkovita je na podlagah iz betona, opeke, ometa, na sušenih in prevlečenih površinah. Z beneškim ometom lahko izrazite različne arhitekturne stile. Ker je lahek, boste z njim tudi zmanjšali težo obremenitve sten in stropov.