Četudi imate do potankosti izdelano zamisel, kaj si želite, pa verjetno niste gradbeni strokovnjak. Ne veste, kaj vse se lahko zgodi; morda se boste znašli v okoliščinah, kakršnih si niste niti predstavljali. Vaš arhitekt bo sodeloval z vami, da bo rezultat prenove takšen, kot ste si zamislili, hkrati pa bo nadzoroval delavce, ki ste jih najeli, vse do konca projekta. Potrudite se, da boste izbrali pravega človeka.

Razgovori

Imejte razgovore s čim več arhitekti, kajti prenova doma ni majhna stvar. Ne gre le za ceno, verjetno ste na svoj dom tudi precej čustveno navezani in si tudi zaradi tega želite, da bi bilo delo dobro opravljeno. Z arhitekti se pogovarjajte o svojih idejah. Če boste imeli veliko razgovorov, boste dobili občutek, kateri so vam bolj všeč. Arhitekti morajo biti razumevajoči, ko jim razlagate o svojih skrbeh. Tudi vi morate biti potrpežljivi. Pogovarjajte se z vsaj tremi, preden se dokončno odločite za nekoga, četudi se vam že prvi zdi dovolj dober.

13172hfj48704_14_1000x664.jpg

Pogovarjajte se o svojih idejah

Vi najbolje veste, kaj si želite, vendar pa ne veste, če je to mogoče. Povejte arhitektu, kako si predstavljate prenovo, in videli boste, kako se bo odzval. Ne izberite arhitekta, ki vas poskuša prepričati v širšo in dražjo prenovo, kot si želite. Poslušati mora, kaj si želite, ter povedati, če so vaši načrti izvedljivi in koliko vas bo vse skupaj stalo. Ne sodelujte z nekom, ki ne razume povsem vaših ciljev ali pa ima popolnoma drugačen okus kot vi. Previdni bodite tudi pri tistih arhitektih, ki vam obljubljajo nekaj, kar se zdi predobro, da bi bilo res, še posebno, če vam je že nekaj drugih strokovnjakov reklo, da to ni mogoče ali pa je predrago.

oakville_mississauga_real_estate_home_improvement.jpg

Določite ceno

Arhitekti so lahko zelo ustvarjalni. Lahko se domislijo različnih čudovitih renovacij, na katere vi niti pomislili niste. Če se ne valjate ravno v denarju, je bolje, da se držite prvotnega načrta. Nikar se ne pustite prepričati, da bi zaradi prenove vzeli ogromen kredit ali hipoteko na hišo.

Preden koga najamete, tudi preverite, kako je usposobljen za to delo. Izberite nekoga, ki ima izkušnje s prenovo, kakršna bo potekala v vašem domu. Stopite v stik z njegovimi prejšnjimi strankami in jih vprašajte, kako so zadovoljne z njim. Njegovo ime in delo lahko preverite tudi na spletu.