Pročelje hiše se na prvi pogled močno razlikuje od tamkajšnje okolice, kjer so hiše večinoma prekrite z visokimi zaščitnimi ograjami. Tukaj pa so meje med zasebnim in javnim porušene, saj okoli zgradbe ni večje ograje, temveč je objekt popolnoma odprt na ulico. Sprednji del hiše loči od ceste  le nizka ograja.

id_ea_alam_residence_pm_1.jpg

Betonska fasada z odprtinami

Betonska fasada je oblikovana še posebno zanimivo, saj ima po celi površini enakomerne pravokotne odprtine. Beton zato diha, skozi odprtine pa še vedno spusti v notranjost sončno svetlobo in naravno osvetli prostore.

id_ea_alam_residence_pm_5.jpg

Na strehi je zasajeno rastlinje

Na vrhu strehe se lahko vse tri družine srečajo, kadar se želijo družiti in sprostiti. Streha je namreč stičišče vseh treh nadstropij, z nje pa se odpre prekrasen razgled na kraj in morje. Zelena streha je zasnovana kot alternativa zunanjim prostorom oziroma terasi. Primerna je za telovadbo, vaje, meditacijo, igro ali ustvarjalno razmišljanje, obenem pa prispeva tudi k razvoju urbanega ekosistema.

id_ea_alam_residence_pm_13.jpg

Tloris v obliki E

Hiša je zgrajena v obliki črke E, zaradi česar je uspešno organizirana, med posameznimi deli stanovanj pa sta oblikovani dve kvadratni odprtini ali notranji dvorišči. Odprtine prinašajo svetlobo in svež zrak tudi najnižje ležečim predelom hiše.

id_ea_alam_residence_pm_12.jpg

Obsežna vertikalna zasteklitev okoli notranjega dvorišča in strešna okna pa so razlog, da prostori potrebujejo le malo umetne svetlobe.

id_ea_alam_residence_pm_9.jpg

Notranjost v minimalističnem stilu

Prostori so odprti in svetli ter elegantno dizajnirani v modernem minimalističnem stilu. Pretežno belo barvo sten ter pohištva poživijo črni, rumeni, oranžni in rdeči elementi dekoracije. Nekaj posebnega je, na primer, živo rumen akvarij, ki stoji v osrčju jedilnice in kuhinje.