Arhitekti so se osredotočili predvsem na podrobnosti in udobje notranje opreme. Prostore, ki obsegajo 350 kvadratnih metrov, so oblikovali tako, da ima lastnik dovolj prostora in se lahko sprehaja kar v svojem stanovanju. Kljub omejenemu proračunu jim je uspelo ustvariti preproste in sodobne oblike.

Lokalni stil opremljanja

Velik del notranje opreme je izdelal lokalni mizar François-Caumont L'Atelier du Château, ki je delal po naročilu stranke. Ta je svoje zamisli črpala predvsem s spleta. V želji po popolni harmoniji z okoljem in vključenju lokalnega stila v opremljanje so uporabili tudi lokalne gradbene materiale, na primer macesen, skrilavec in črni granit.

ddumdum_loft_2.jpg

Odprti in organizirani prostori

Bivalni prostori so odprti in svetli. Urejeni so glede na smeri neba in cikel potovanja sonca, saj je spalnica na vzhodu, dnevni prostori pa na zahodnem in južnem delu. Tako čez dan v notranjost pride naravna svetloba, zvečer pa stanovanje razsvetli živo modra razsvetljava. Kadar je zunaj prevroče, lahko lastnik zagrne velike zavese, ki so pritrjene ob oknih, da filtrirajo svetlobo in toploto.

ddumdum_loft_6.jpg

Spalnica je razkošna in podobna hotelski sobi. Zraven sta velika garderoba in elegantna odprta kopalnica, do katere je dostop iz spalnice. Kombinacija macesna in skrilavca deluje popolnoma usklajeno.

Multimedijski salon

Na steni v multimedijskem salonu je obešena velika umetniška slika, ki pa je pravzaprav drsni okvir, s katerim lahko lastnik zakrije okno na južno teraso. Slika je vidna iz različnih prostorov, po želji pa jo lahko premika po steni vse do oken.

Več fotografij čudovito urejenega stanovanja pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.