Vse več je poročil o obolenjih dihal in alergijskih reakcijah, kot so seneni nahod, astma, rinitis in ekcemi, zaradi česar vedno več ljudi razmišlja o tem, kako bi izboljšali kakovost zraka v svojem domu in tako ublažili simptome. Ker so današnji domovi dobro izolirani, je izmenjava zraka pogosto otežena, zato se lahko v zraku kopičijo delci in kemični hlapi.

Kako deluje?

Panasonic je na tem področju izvedel mnogo raziskav in ugotovil, da vgradnja sistema za čiščenje zraka E-ion plus in tehnologije Patrol Sensor v klimatsko napravo pomaga pri zagotavljanja zdravega zraka v domu. Tehnologija Patrol Sensor Panasonic namreč neprekinjeno 24 ur na dan spremlja kakovost zraka v prostoru, in sicer ne glede na to, ali klimatska naprava deluje ali ne.

panasonic_etherea2.jpg

Funkcija čiščenja zraka se torej vklopi nemudoma, ko zazna nesnago ali druge delce v zraku. Tudi če je klimatska naprava izklopljena, bo funkcija Patrol Sensor aktivirala ventilator.

Aktivni e-ioni

Ob zaznavi nesnage in bakterij se sprostijo aktivni e-ioni, ki prestrežejo in nevtralizirajo bakterije in plesni v zraku. Aktivni e-ioni negativno nabijejo prašne delce, kar omogoča njihovo učinkovito odstranitev. E-ioni uničijo kar 99 odstotkov škodljivih virusov, bakterij in plesni.

Najnovejša generacija sistema za čiščenje zraka E-ion prinaša kar 15 odstotkov večjo učinkovitost. Sistem sprosti aktivne e-ione, ki se oprimejo prašnih delcev, te pa nato prestreže filter klimatske naprave. Zaradi inovativnega delovanja po načelu bumeranga bo ozračje vašega doma zdravo in sproščujoče.

Sedemkrat večji filter

panasonic_etherea.jpg

Filter E-ion je kar sedemkrat večji in gostejši kot pri prejšnjih modelih in učinkovito prestreza prašne delce na osnovi privlačnosti med pozitivnim in negativnim nabojem. Filter pokriva celo območje rešetke, električna indukcijska vlakna, ki ustvarjajo naboj, pa se razprostirajo po vsej njegovi površini.

To odlično tehnologijo dobite z opremo za klimatizacijo iz serije Etherea Panasonic.