Zdrav duh v zdravem telesu

Da boste lahko primerno skrbeli za svoje okolje, morate najprej poskrbeti zase. Naredite si tedenski ali dnevni načrt z vajami za telesno moč in kondicijo. Po malem telovadite skozi ves dan, saj boste tako ves čas ostali sveži. Prizadevajte si, da bi vadba postala del vašega vsakdanjika.

womandoingpilates460x300.jpg

Skrb za okolje

Za izboljšanje duševnega zdravja postanite okoljsko še bolj ozaveščeni. Na vrtu in v okolici hiše zasadite drevesa, ki bodo koristila naravi, vam pa bodo dajala čist in svež zrak. Zjutraj, preden se odpravite v službo, za nekaj minut stopite na vrt in občudujte prebujanje narave. To vas bo pomirilo in vam dalo moči za naporen delavnik.

Zadosten spanec bo končal stres

Mnogokrat se odrečemo spancu, da dokončamo delovno nalogo, pospravimo po stanovanju ali se družimo z družino oziroma prijatelji. Vendar pa pomanjkanje spanca slabo vpliva na naše delo, saj smo naslednji dan bolj živčni in v stresu, pomanjkanje spanja pa posledice pusti tudi na zdravju.

woman_sleeping.jpg

Zadosten spanec bo odpravil stres in vam vrnil energijo, da boste lahko tudi naslednji dan opravili vse pomembne naloge. Če boste ostali zdravi, boste lahko tudi učinkovito opravljali delo ter skrbeli za dom in družino. Zdravo in okolju prijazno življenje naj vam zato postane dnevna rutina.