Kaj pa, če je vaše gnezdece tako majhno, da nimate dovolj prostora, da bi ga lahko okrasili? Potem je najbolje, da z odprtimi rokami sprejmete izziv, in odkrili boste, da lahko z malce kreativnosti vaše male gnezdo postane popoln dom. Preberite si nekaj koristnih nasvetov za dekoracijo majhnega prostora.

Znebite se odvečne šare

Počistite svoje bivališče ter se znebite predmetov, ki le zavzemajo prostor, koristi od njih pa ni. S tem ne boste dobili le več fizičnega prostora za dekoracijo in preurejanje, takšno čiščenje bo dobro delo tudi vašemu razpoloženju. Če se od nekaterih stvari nikakor ne morete ločiti, jih morda lahko pospravite na stenske police.

Z barvami ustvarite iluzijo

Če izberete pravo barvo za stene, lahko ustvarite iluzijo večjega prostora ter vplivate na počutje v njem. Če nasprotni steni pobarvate z isto barvo, najbolje globoko in bogato, boste s tem ustvarili občutek globine in vaš mali prostor bo videti večji.

modern_sofa_design_harmony.jpg

Večje pohištvo

Tudi večje pohištvo pomaga ustvariti vtis, da je soba večja kot v resnici. Poskusite ubrati pristop ''manj je več'' – pogosta zmota je namreč, da bo soba videti večja, če bo napolnjena z veliko majhnimi kosi pohištva, in obratno. Lahko si na primer omislite veliko zofo. Izogibajte se vzorcev, raje izberite enobarvne kose.

Ogledalo na steni

Tudi ogledala lahko ustvarijo iluzijo prostora, saj nam dajejo možnost, da se igramo s svetlobo in odsevi. Ogledal ni nikoli preveč! Poleg tega lahko izberemo takšna v lepih okvirih, ki bodo prostor še polepšala.

Skrijte elektronske naprave in spremenite atmosfero sobe z lučmi

Soba bo videti bolj urejena, če boste elektroniko, naprave, CD-je in DVD-je skrili v omarice ali lepo pospravili na temu namenjene police. Tudi prava svetloba lahko resnično spremeni videz sobe, prav tako luči in lestenci že sami po sebi, tudi če niso prižgani.

sta_120.jpg

Multifunkcionalno pohištvo

Da boste bolje izkoristili prostor, izberite pohištvo, ki služi več kot enemu namenu. Z zofo, ki jo lahko raztegnemo v posteljo, se lahko dnevna soba v trenutku spremeni v spalnico.

Če si želite izvedeti, kakšni so videti mizica in zložljivi stoli, ki jih lahko kot okras obesimo na steno, jedilna miza, ki se lahko spremeni v mizo za biljard, stoli, ki jih je mogoče sestaviti v okrasne obeliske, ali pa pohištvo, ki ga lahko poljubno sestavljamo kot legokocke, si oglejte našo fotogalerijo.