Greg Boothroyd, Christina Gray, Steffen Knab, Hiro Kurozumi in Renee Martin iz arhitekturnega biroja Patkau Architects so poskrbeli za oblikovanje Linearne hiše. Postavili so jo tako, da se razprostira od zahoda proti vzhodu, kar omogoča kar najboljši izkoristek naravne svetlobe. Zraven nje so postavljeni tudi garaža, skedenj in objekt z umetniškim studiom.

linear_house_2.jpg

Cementne plošče

Hiša je narejena iz obarvanih plošč iz vlaknenega cementa, zaradi katerih je med temno zelenimi drevesi od daleč skoraj nevidna. Plošče so nameščene tako, da se na južni strani lahko zložijo in ustvarijo odprte notranje prostore. Južno od nove zgradbe se odpre veličasten razgled na jezero, ki ga lahko občudujejo stanovalci te prav posebne hiše.

linear_house_1.jpg

Svetla notranjost

Notranjost je v kontrastu s temnim zunanjim videzom hiše, saj je zelo svetla in odprta. Več kot 40 prosojnih akrilnih plošč je nameščenih na strešnih in drugih oknih, ki zavzemajo velik del površine cele stavbe. Akrilne plošče prinašajo svetlobo in enakomerno osvetlijo vse notranje prostore. Ponoči pa notranjost osvetlijo fluorescentne luči v odprtinah strešnih oken.

linear_house_3.jpg

Les in armiranobetonske plošče

Bivalni prostori so izdelani pretežno iz lesa in armiranobetonskih plošč; iz slednjih so izdelani tudi razkošni kamini. Velike steklene odprtine, ki so dolge od 14 do 35 metrov, se razprostirajo po vsej dolžini hiše.

linear_house_4.jpg

Številna zastekljena aluminijasta drsna vrata omogočajo lastnikom, da se sprehodijo na teraso iz kuhinje, dnevnega prostora ali ne nazadnje iz spalnice.