Dodajte barvitost z razstavljenimi predmeti

Žive in rožnate barve oživijo še tako turobno kuhinjo in morda navdušijo tudi vašega partnerja, da se odloči pomiti posodo. Ne skrivajte lepih kuhinjskih okrasnih posodic, skodelic in dodatkov. Raje jih razstavite na vidno mesto in tako pričarajte barvito kuhinjo.

Zapolnite celo steno

Ni pomembno, ali imate veliko ali majhno kuhinjo, na stenah lahko vse do stropa namestite police. Pridobili boste prostor in tako uporabili večino površine zidu. Zelo priljubljene so majhne, simetrične kvadratne in pravokotne police na zidu ali v kotih. Nanje lahko postavite rože, kuhinjsko tehtnico ali uro.

Izkoristite majhne kotičke

Celo majhen prostor v kotu ob oknu ali na polici je lahko novo mesto za hranjenje kuhinjskih pripomočkov. Enostavne manjše police popestrijo kuhinjo in poenostavijo iskanje po predalih. Izkoriščen kot pa vam prihrani prostor.

kitchen_shelves_small_shelves_3.jpg

Kuhajte kot pravi mojster

Dobri kuharji si organizirajo in uredijo prostor glede na vrsto hrane ter način priprave obrokov. Uporabite lahko police, ki imajo spodaj kovinsko držalo s kavlji, na katere obesite ponve ali kuhinjske pripomočke.

Ustvarite notranji zeliščni vrt

Zeliščni vrt si lahko uredite kar na okenski polici v kuhinji. Vzporedno z oknom namestite steklene police  v več nivojih. Nanje postavite lončke s posameznimi zelišči, ki jih sproti nabirate, ko jih potrebujete pri kuhanju.

Uporabite organizirane police

Očarljive police v rustikalnem stilu so še bolj prisrčne z majhnimi držali za čajne skodelice. Tako polepšate videz kuhinje in naredite odličen prostor za hrambo predmetov.

kitchen_shelves_hooks_8.jpg

Razdelite svoj prostor

Odprta in enostavna omara s policami je dobra in enostavna pot, da ločite kuhinjo od jedilnice in dnevnega prostora. Lahko je večnamenska, razstavljene predmete pa tako še dodatno izpostavite.

Bolj organizirani z pletenimi košarami

Pribor, prte in druge stvari lahko shranjujete tudi v pletenih košarah. Tako boste bolj organizirani, prostor pa bo urejen in enostavnejši za čiščenje.

Več modernih kuhinjskih polic si oglejte v naši fotogaleriji.