Prenova mansarde se je začela leta 2009, dobro leto dni po uničujočem požaru, ki je zajel velik del poslopja; zadnja dela pa so zaključili letos. Podstrešje je oblikovalec opremil v živahnem stilu, tako da je čim bolj izkoristil prostor in ustvaril odprta območja na sredini mansarde. S številnimi okni je prostor razsvetlil in omogočil enkraten pogled na Pariz v vseh smereh.

le_loft_des_innocents_frederic_flanquart_pm_09.jpg

Odprt in organiziran prostor

V mansardi je izkoriščen vsak centimeter 80 kvadratnih metrov velikega prostora, a obenem še vedno ni prenatrpana. Ravno nasprotno, prostor je odprt in prijeten. Ob stenah, kjer je le mogoče, so nameščene vgradne omare, namenjene shranjevanju predmetov.

le_loft_des_innocents_frederic_flanquart_pm_10.jpg

Vijolična razsvetljava

Nekaj posebnega je vijolična razsvetljava, ki v večernih urah elegantno osvetljuje ves prostor. Napeljana je pri tleh, natančneje pod vsemi omarami po vsem stanovanju.

le_loft_des_innocents_frederic_flanquart_pm_04.jpg

Svetle barve notranje opreme

Med različnimi barvami v tem modernem podstrešnem stanovanju prevladujejo odtenki rdeče, sive in bele v kombinaciji s svetlim lesom. Pod stropom so prepleteni leseni tramovi v toskanskem stilu, ki služijo kot nosilci in kot dekoracija. Dnevna soba in kuhinja z jedilnico sta združeni v odprt prostor, ki je povezan z barvami in materiali.

Več fotografij mansarde Le Loft Des Innocents pa najdete v naši fotogaleriji.