Claudia Pasquero in Marco Poletto, soustanovitelja EcoLogicStudia s sedežem v Londonu, sta oblikovala načrte za švedsko mesto, ki se bo v celoti osredotočilo na raziskave alg, njihovo proizvodnjo in turizem. Znanstveniki so namreč ugotovili, da bi lahko iz alg proizvedli okoli 80 odstotkov kisika v Zemljinem ozračju, medtem ko bi iz njih pridobivali energijo, natančneje biogorivo, oziroma jih uporabili za filtriranje vode.

alge_ecologic_studio_2.jpg

Preoblikovanje ribiškega mesta

S preoblikovanjem celega mesta nameravajo izboljšati slabo ekonomsko stanje kraja, saj bodo v projekt vključili kmete, gradbenike, ribiče in druge lokalne prebivalce. Alge nameravajo uporabiti na številnih območjih okoli mesta; iz alg, ujetih v manjše vrečke, bodo denimo sestavili prave rastlinjake , ki jih bodo razporedili po neuporabljenih pristaniščih ob obali, travnikih, kmetijskih površinah in po mestu.

alge_ecologic_studio_4.jpg

Alge pa bodo gojili tudi posebej za hrano in olje v tako imenovanih migrostolpih, postavljenih v bližini morja oziroma vode. Te skulpture naj bi bile glavna turistična atrakcija za popotnike, ki si bodo mestece lahko ogledali kar na kolesu.

alge_ecologic_studio_5.jpg

Razstavljeni načrti mesta

Načrti preureditve ribiškega mesteca so trenutno razstavljeni v lokalnem pomorskem centru Simrishamna poleg predvidenih tehnologij in interaktivnih visečih vrtov, v katerih je v posebnih vrečkah razvrščenih sedem različnih vrst alg. Te nameravajo uporabiti, ko bodo končali gradbene posege in bodo nove kmetije z algami zaživele.