Dan odprtih vrat nekoliko drugače

To soboto si boste lahko Marlesovo novo nizkoenergijsko hišo Altea ogledali kar s celo ekipo strokovnjakov. Za rokav boste lahko namreč pocukali Darjo Hughes, znano strokovnjakinjo za ustvarjanje notranjih ambientov, ki svetuje tudi bralcem naše priloge Moj dom, projektante strojnih instalacij, ki vedo zelo veliko o varčevanju z energijo, ter bančne strokovnjake, ki lahko svetujejo o pridobitvi subvencije ob nakupu varčne ali pasivne hiše. Svoje izkušnje pa bo z obiskovalci delil tudi eden izmed lastnikov nizkoenergijske hiše Altea.

altea_marles.jpg

Hišo Altea sicer oblikovno sestavljata dva vertikalna, navzkrižno položena kubusa; funkcijska različnost obeh nadstropij pa se odraža tudi v zunanji podobi stavbe. Razporeditev prostorov je sicer povsem preprosta, želi pa spodbujati komunikacijo. Praktičen tloris tehnološko dopolnjuje uporaba naravnih in zdravih materialov ter energetsko varčen in okolju ter družinskemu proračunu prijazen način ogrevanja.

Potrebam, stilu in okolju prilagojene hiše

Marles ustvarja hiše tako z individualnim pristopom, ko njihovi strokovnjaki sedejo skupaj z naročnikom in upoštevajo njegove želje, kot tudi na tipski način. Slednje objekte prilagaja različnim potrebam, stilom in okoljem. Ko v podjetju ustvarijo nizkoenergijsko hišo, po njihovih besedah pazijo, da hkrati ne znižajo niti življenjskega standarda niti bivalnega udobja. Vsekakor pa sledijo tudi vsem normam protipotresne gradnje in požarne zaščite.