So naravne

Sojine sveče so naravne. Proizvedene so namreč iz sojinih zrn oziroma njihovega olja, medtem ko so parafinske sveče narejene iz petroleja. To pomeni, da sojine sveče, ko jih prižgemo, v ozračje ne oddajajo ogljikovega dioksida. Ker je soja zelenjava, je sojin vosek tudi popolnoma razgradljiv. Pazite le, da je sveča res samo iz sojinega voska. Velikokrat jih namreč mešajo z drugimi vrstami voska.

Gorijo dlje

Sojine sveče gorijo še enkrat dlje od parafinskih, zato pravzaprav niso veliko dražje, četudi je njihova cena morda višja. So tudi najbolj ugodna različica naravnega voska, saj moramo za čebeljega po navadi odšteti več. Poleg tega gorijo veliko bolj enakomerno od parafinskih sveč, zato ne ostane toliko voska, ki ga zavržemo.

christmas_candle_decoration_ideas.jpg

Ne puščajo saj

Plamen sojinih sveč je veliko bolj čist, kar je, če radi prižigate sveče, izredno pomembno. Parafinske lahko namreč čez čas sivkasto obarvajo pohištvo in stene. Poleg tega je sojin vosek veliko enostavneje očistiti. Če se razlije, ga enostavno obrišete z nekaj milnice in vode.

So bolj zdrave

Sojine sveče so veliko manj strupene, saj proizvedejo izredno malo saj, poleg tega pa ni znano, da bi oddajale v ozračje kakršne koli snovi, ki bi lahko povzročile bolezenska stanja.

b424.JPG

So bolj dišeče

Sojine sveče oddajajo veliko več vonja. Ker imajo nižje tališče od parafina, je namreč v vsakem trenutku okoli stenja več tekočega voska, ki v ozračje oddaja vonj primešanega eteričnega olja. Sojine sveče tudi ne povzročajo glavobola.