»Že dolgo sem iskala te šablone, navdušena sem nad praktično delavnico in ker se rada ukvarjam z ročnimi deli, si bom zagotovo kupila kolekcijo s cvetličnimi vzorci«, je povedala ena izmed udeleženk. Druga je pristavila: »Jubovi vzorci so mi zelo všeč, morda bi poleg modernih lahko ponudili tudi take motive, ki bi bili primerni za dekoracijo nad vrati. Včasih so nam jih namreč na zidove nanašali mojstri slikopleskarji, ki so bili že takrat pravi umetniki«. Tretja pa je pohvalila praktično delavnico in meni, da bi jih morali organizirati več: »Doma si bom prav zagotovo omislila naravne vzorce, tudi barve in podlago sem že izbrala.«

Z domišljijo ustvarite unikaten prostor

jub_decor2.jpg

Dekorativne stenske šablone nature, feng shui, trend in prestige so v Jubu skupaj z oblikovalkami iz studia Oloop razvili za tiste, ki želijo z domišljijo ustvariti unikatne prostore v svojem domu. Vzorci v posamezni embalaži so v obliki samolepilnih etiket sestavljivi in jih je moč poljubno kombinirati, ponavljati, sestavljati ali graditi. Motive je mogoče uporabiti tudi kot negative, v igri barv pa se lahko sami kreativno odločate in iščete rešitve, ki bodo vaš dom naredile izviren.

Za poslikavo boste poleg šablon potrebovali še svinčnik, ravnilo, valjček flok, kartonsko podlago za odcejanje valjčka in seveda barve. Katere? Priporočajo visoko pokrivna Jupol Gold ali Jupol Brillant. Nasveti za vse, ki boste šablone uporabljali: 1. vzemite si čas., 2. pripravite si načrt, 3. barvo nanašajte na ravno in gladko podlago, 4. vedno počakajte, da se barva posuši. S posebno Jubovo izravnalno maso lahko na zidu izdelate tudi 3D-reliefne motive in jih prebarvate v želeno barvo. Z nasveti vam bodo pomagali v Jub Design Studiu v Dolu pri Ljubljani.

Izvrstno sprejeta delavnica spet jeseni

jub_decor3.jpg

V prvem nadstropju knjigarne Konzorcij si cvetlični motiv iz kolekcije nature lahko tudi ogledate. V okviru delavnici so ga izdelali mojstri iz Juba, motiv pa je v okviru predstavitve priročnikov za oblikovanje izbrala Lidija Goršič, vodja oddelka umetnosti v Mladinski knjigi. Če ste tokratno praktično delavnico šabloniranja zamudili, se je zagotovo udeležite jeseni, ko jo bodo v Jubu z veseljem ponovili.