Elektrika težko potuje skozi steklo ali les, zato pa zelo enostavno preide skozi človeka. Če je kabel električne naprave poškodovan ali pa ta ni ozemljena, bo elektrika poskušala naprej potovati po drugi poti oziroma bo iskala pot v zemljo. Pazite torej, da ta pot ne bo vodila skozi vas.

Kopalnica

V kopalnici pazite, da se nikoli ne dotaknete nobene električne naprave, ko ste v stiku z vodo: ko se denimo umivate nad umivalnikom ali se kopate v kadi.

white_laundry_room_design_1_554x452.jpg

Pralnica

Če bi likali z likalnikom, ki ni ozemljen, hkrati pa bi se dotaknili pralnega stroja, ki dela, bi vas stresla elektrika. Zakaj? Ker je pralni stroj ozemljen, likalnik pa ni, bi se elektrika poskušala ozemljiti skozi pralni stroj, da bi prišla do njega, pa bi morala potovati skozi vas.

Kuhinja

Zelo nevarno je, če je gospodinjski aparat, ki ni ozemljen, postavljen blizu kuhinjskega korita. Prav tako nikoli ne uporabljajte električnih naprav z mokrimi rokami, niti jih nikoli ne postavite na mokro površino.

green_kitchen_fresh_food_e1305452471148.jpg

Stanovanje

Če imate otroke, namestite na vse vtičnice varnostne pokrovčke, saj je zelo nevarno, če kdaj vanje potiskajo prstke, lasnice ali druge podolgovate predmete.