Izberite barve

Velik prostor, ki združuje tako dnevno sobo kot tudi kuhinjo, moramo opremiti nekoliko bolj previdno. Začnemo z izbiro barve zidov. Lahko izberemo eno za ves prostor ali pa z izbiro različnih barv vizualno razdelimo posamezne dele. Če bomo pleskali z različnimi odtenki, moramo izbrati takšne, ki se med seboj lepo skladajo. Najbolje je izbrati različne tone iste barve ali pa popolnoma kontrastne odtenke, denimo modro in zeleno ali vijolično in rumeno. Prav tako lahko katero izmed sten prekrijete s tapetami, druge pa prebarvate.

modern_open_kitchen_living_room.jpg

Uskladite slog

Barve je priporočljivo kombinirati, ne pa tudi več različnih vrst zaves. Določeni elementi notranje opreme morajo namreč prostor vizualno povezovati. Prav tako se morajo skladati vsi kosi pohištva. Če je kuhinja v rustikalnem provansalskem stilu, dnevna soba pač ne more biti popolnoma minimalistična in moderna. Najlažje je pravzaprav ves prostor opremiti s skladnim pohištvom.

toto_cuicia_kitchen_with_living_room_2.jpg

Razdelite prostor s svetili

Prostor lahko vizualno nevsiljivo razdelite tudi s pametno postavitvijo svetil. Kuhinjski del naj torej osvetljuje ena vrsta, del za posedanje pa druga. Druge dekorativne predmete pa je bolje uskladiti. Če v kuhinji denimo visijo lonci iz nerjavečega jekla, na sredo klubske mizice postavite veliko skledo iz istega materiala, v katero lahko postavite sadje.